Jaro se nám pomalu přehouplo do léta. Na konci měsíce dubna, jsme  tradičně oslavili DEN ZEMĚ. Předškoláci, kteří již mrskají úkoly jako školáci samozřejmě neváhali u žádného stanoviště na kterých tradičně plní na Den Země úkoly na téma environmentální výchovy a udržitelnosti planety Země. Pozván byl i pan včelař, Ing. Petr Dobrovolný, který ochotně věnoval dětem svůj čas a vysvětloval jim vše o včeličkách.

Měsíc květen  proběhl v mateřské škole ve znamení návratu do normálu. Už bylo na čase! Vlastně ani nevíme, jestli se z této situace těšily více děti nebo rodiče. Závratně složitá situace v době nouzové náhle pominula a všichni jsme si uvědomili jak jsme rádi když každý jeden den funguje prostě jako obyčejný den bez komplikací. Školka se opět rozezvučela jásotem dětí v plném počtu. Oslavili jsme DEN MAMINEK. Bohužel se besídka konat nemohla, nicméně děti vyrobily maminkám dárečky, namalovaly jim tulipánové obrazy, které si mohou na památku zarámovat. V měsíci květnu k nám zavítala na praxi slečna Deniska Mikulenková, která se moc pěkně v oddělení Sluníček dětem věnovala a neustále jim vymýšlela pestrý program. Jedno z témat, které s dětmi probírala bylo multikulturní svět. Představovala  a přibližovala dětem různé národnosti a kultury, děti si mohly osahat spoustu rekvizit, které k dané kultuře patří. U této příležitosti jsme vytáhli i různorodé kostýmy a šaty a nacvičili jsme malou besídku na téma MULTIKULTURNÍ SVĚT , na kterou jsme pozvali aspoň mladší děti. Hawaiky rozevlály své květinové šaty v rytmu a šumu mořských vln, španělsky  svým dynamickým tancem a atraktivními volánovými šaty vyprovokovaly obecenstvo k potlesku, nechyběla ani japonka v kimonu  a čínský drak, jehož ocas tvořili všichni chlapci. Děti se dále naučily děkovat v několika jazycích a povídaly si o typickém jídle, oblečení apod.

1. června mají všechny děti svátek!

Celý týden byl laděn do tématu HRAD, komtesy, mušketýři. Paní ředitelka dětem nachystala jako dárek na DEN DĚTÍ skákací hrad a zmrzliny.

V pátek 4.6. 2021 se na jeden takový opravdický HRAD jeli podívat. Výlet na Hrad Starý Jičín se moc podařil. Počasí vyšlo, a dětem i učitelkám se návštěva s výkladem moc líbila. Možná proto, že hrad brání sympatický mušketýr, který poutavě vypráví historky o princezně, která tu kdysi žila, a co se s hradem vlastně stalo. Děti se prošly po hradbách a svou fantazii rozvíjely polemizováním zda zde byl vinný sklípek nebo hladomorna. Musely hledat tajnou mapu k pokladu, zabít draka, vysvobodit bílou paní, hledat poklad a plnit jiné úkoly. Napínavé dopoledne se dětem moc líbilo.

Za čtrnáct dní se budeme zase s dalšími našimi nejšikovnějšimi dětmi loučit. Jsme zase o rok starší, nic netrvá věčně, ikdyž letošní rok proběhl netradičně, školáci musí do školy.

Rozloučíme se s nimi dne 29.6. 2021 v 15: 00 hodin na školní zahradě, kde je budeme po besídce a zábavě pasovat z předškoláků na školáky. Občerstvení bude zajištěno ve stánku od pana řezníka Dobeše a o zábavu se postará pan Dudek.

Srdečně všechny zveme a těšíme se .

Zapsala : Bc. Pavlína Parks



👍 Sdílejte dále: