Mateřinka je celostátní nesoutěžní přehlídka hudebních, tanečně-sportovních a dramaticko-výtvarných pódiových vystoupení jako veřejná prezentace práce mateřských škol a předškolních zařízení v České republice. V našem okrsku přehlídka proběhla ve Valašském Meziříčí a letos se zapojilo 8 mateřských škol. Všechna vystoupení byla povedená. roztomilí tučňáčci, víly, mořské panny ale i Valaši, ti všichni pobavili letos obecenstvo nadšených rodičů, kteří s úžasem hleděli na své ratolesti.

I my jsme se již tradičně zůčastnili. Naši šikovní staršáci ze třídy sluníček z Mateřské školy Vidče nacvičili vtipné pásmo na téma prázdniny u rybníka. Parta kempařů si vyjela pod stany, večer dělají táborák, opékají špekáčky, hrají na kytary a večer si chtějí u rybníka chytit rybu k večeři. Však přechytralí kapříci a mořské panny žijící v rybníce si dělají z rybářů legraci a věší jim na udice staré hrnce, díravé boty a jiné harampádí. O choreografii se postaraly a pásmo s dětmi nacvičily  paní ředitelka Hana Crhová a paní učitelka Pavlína Parks. Úspěch byl zaručen též díky atraktivním kostýmům šitým na míru švadlenkou paní Alenkou Sušňovou.

Děti nás samy překvapily svou snahou, trpělivostí a nadšením. Překvapivě, ti nejmenší podali nejlepší výkon, neboť jsou bez zábran a chovají se přirozeně a bezprostředně.Malí herci byli na sebe patričně pyšní a zodpovědně si opatrovali své rekvizity. Své vystoupení budeme nyní předvádět na přehlídce vystoupení Mateřských škol v dubnu v Rožnově v Janíkově stodole. Pro maminky a širokou veřejnost ho jistě budeme hrát v obdobné verzi ještě i na den matek a na závěr školního roku.

Zapsala: Pavlina Parks


👍 Sdílejte dále: