Každodenní shon, spěch ranní rutina,někdy se zdá že je to kolotoč, který snad nikdy nekončí….

Ale čas ubíhá rychle a hlavně když nechceme. Děti nám rostou před očima a tak zase z dalších prcků, kteří ještě před nedávnem přišli se slzičkami do školky, se jako přes noc stali velcí šikovní a samostatní předškoláci. Připraveni do světa, zase naopak oni vehnali slzičky do očí maminkám poslední den školky, když jako mušketýři nastoupili naposled v řad, aby mohli být pasováni na školáky.

V tento slavný poslední den jsme nejprve vyrazili na obec, kde probíhalo slavnostní rozloučení s devátáky, kteří našim předškoláčkům předávají štafetu. Od obce dostaly děti krásné dárky s osobním přáním pana starosty ať se jim ve škole moc daří.

Odpoledne terpve nastal ten slavnostní okamžik, rozloučení se školkou, paní učitelkami, a vzájemné loučení s rodiči a pedagogickým sborem.

Počasí se vyvedlo a akci jsme udělali venku protože letní zábava, občerstvení a hrátky, to patří k sobě.

Na tuto slavnostní akci jsme si pozvali pana spisovatele Adolfa Dudka, který svým velmi specifickým způsobem a humorem pobavil  a zaujal nejen děti ale i dospělé. Na závěr svého vystoupení pasoval školkáčky na školáky.

Všichni předškoláci dostali od MŠ dárek, malou výbavičku do školy a tričko s logem MŠ na památku, stateční mušketýři k tomu dostali kouzelný meč a překrásné komtesy byly korunovány stříbrnou korunkou.

Tak jako my učitelky se každý rok snažíme udělat rodičům hezké překvapení na závěr, tak nás letos rodiče zaskočili ještě více. Jako sbor pracovníků školky, jsme dostali od rodičů společný dárek, welness pobyt v Karlovicíchv Resortu Valachy a také autentickou báseň zarámovanou v obraze s fotkami kde je podrobně popsána úcta k naší práci a to nejen k práci učitelek, ale všech zaměstnanců, neboť každý jeden z nás je nutný k tomu aby chod mateřské školy probíhal plynule. Moc si vážíme takového dárku a velmi děkujeme, že oceňujete naši píli a každodenní trpělivost.

Proč jsou krásné chvíle pokapané slzami? Každé děťátko je specifické, přichází z jiného prostředí a šlape si tu svou cestičku, nejprve si musíme ty cestičky prošlapat k sobě a pak šlapeme spolu až k rozloučení. Naštěstí i slzavé chvíle se dají vylepšit, třeba sladkým dortem, který nám letos ochotně upekla paní Minarčíková s autentickou fotkou nahoře. Děkujeme!

Rodiče, děkujeme Vám srdečně za Vaši spolupráci, víme že to je někdy náročné, děkujeme za důvěru kterou jste nám projevili a vložili do našich rukou to nejcennější co máte.

Bylo nám ctí.

Jménem celého kolektivu Vám přejeme krásné léto, úžasné prázdniny a brzy na viděnou.

Za kolektiv mateřské školy: Pavlína Parks



👍 Sdílejte dále: