Měsíc leden s Karnevalem

V měsíci Lednu se staršáci zůčastnili výtvarné soutěžeZIMA NA VALAŠSKU, kterou pravidelně vyhlašuje Středisko volného času /SVČ/. Naše šikulky byly vylosovány. Mezi vyhodnocenými jsou Verunka Hurtíková a Honzík Mikuda. V prosincové soutěži malování zajíčka, kterou vyhlasil Zverimex Rožnov zase vyhrála cenu Nelinka Petruželová. Blahopřejeme našim talentům.

V lednu k nám také, ikdyž poněkud brzy, zavítal pan Karneval. Snažíme se vždy vyjít vstříc rodičům a udělat karneval ve stejném týdnu jako obec, aby se půjčování masek neprodražilo.V mladším oddělní Berušek paní učitelky Jitka ŽABKA a Alenka ŠAŠEK připravily dětem jako každoročně krásný program. “Na karneval se děti vždy moc těší”, popisují paní učitelky  atmosféru příprav v Beruškách. Vždyť alespoň na jeden den se děti mohou stát vysněnou princeznou, vílou, pirátem… Předem si děti užívaly těšení náležitou přípravou. Vybarvovaly masky, lepily legrační šašky, pomáhaly s veselou výzdobou třídy. Nejmenší děti se teprve dovídaly co slovíčko karneval znamená, na co se mají těšit. Velkou radost měly z množství nafouknutých balónků, se začaly v malé třídě scházet děti v maskách s rozzářenýma očima: “Jestlipak mě paní učitelka pozná?” Promenádou na lavičce se tak představila motýlková víla, malá čarodějnice, princezna, i karkulka. Přestože masek moc nebylo, protože nás v MŠ přepadly nemoci, děti si to stejně užily. Děti si užily zábavných i soutěživých her. Navštívili jsme také kamarády předškoláky, staršáky ve třídě Sluníček.

“Krásné masky pojďte dál, budeme mít karneval” tak zněla pozvánka na karneval do staršáku. Maškarní rej zorganizoval 3 klaun a Ledová královna. Ve třídě Sluníček se kromě superhrdinů vyskytlo i více tradičních masek jako rytíř, čarodějnice, beruška, princezna, pirát či kočička.Užili si soutěží a tance, foukaní bublinek, házení do kornoutu, skok v pytli a nechyběla oblíbená hra “židličková”. Když přišly na návštěvu do staršáku maškary z menšího oddělení, společně si zahráli a zatancovali balonkový taneček. Všem  rodičům tímto udělujeme velkou pochvalu za přípravu krásných masek. Děti si dopoledne užily, vydováděly se, vypadaly spokojeně a radostně a tak to má být.

Zapsala: Bc.Pavlína Parks


👍 Sdílejte dále: