Leden v mateřské škole započala třída Sluníček hned lyžařským výcvikem Na Bílé, s lyžařskou školou s názvem Lyžujeme se Sluníčkem. Sluníčko nám sice vysvitlo až v pátek na poslední den a sněhové dráhy se v mrazivém ale slunečném dni třpytily jako poklad, přesto si to všichni užili. Po celý týden děti odjížděly každé ráno od hasičské zbrojnice na Bílou soukromým autobusem s paní učitelkami. V lyžařské škole si je rozebrali instruktoři do družstev a pracovali s nimi dle jejich schopností. Děti se vracely na oběd do Mš. V areálu je mnoho malých lyžařů a děti se od sebe rozlišují čepičkami- návleky které vyjadřují jejich družstvo.

Letos byly naše děti rozděleny na rybky, zebry a prasátka.

Rybičky byly začátečníci, prasátka mírně pokročilé a zebry nejodvážnější a nejzdatnější jezdily na kotvě na velkém svahu.

Instruktoři kteří vedou výuku jakou velmi zkušení a profesionální.

Přestože některé dny padaly chvílemi přímo provazy vody, našim lyžařům to náladu nezkazilo. Letošní lyžařské družstvo z Vidče tedy vůbec nefńukalo a zvládlo lyžák na jedničku s hvězdičkou. V pátek se na malé lyžaře přijeli podívat rodiče a byli patřičně pyšní na to, co se děti za celý týden naučily.

Kurz byl uzavřen slalomem a rozdáváním medailí a brumíků.

Lyžování třikrát ZDAR!

Zapsala: Bc.Pavlína Parks


👍 Sdílejte dále: