Únor bílý pole sílí…
ikdyby byl únor bílý a to by děti přivítaly, na sáňkování by stejně neměly čas. Děti ze staršího oddělení byly v únoru zaneprázdněny nácvikem hudebně komediálního vystoupení s názvem POPELÁŘI. Vystoupení jsme nacvičovali do soutěže Mateřinka, která se koná co druhý rok. Oblastní kolo probíhá ve Valašském Meziříčí a je to soutěž mezi školičkami o nejhezčí a nejvtipnější vystoupení. Naše letošní vystoupení je poučným příběhem o tom jak se mají lidé v přírodě chovat a že třídit odpady může být i zábava. Pořídili jsme si do mš krásné popelnice na hraní, pořádáme závody v jízdě v popelnici, hod pet lahví do popelnice, popelnice taky může sloužit jako hudební nástroj či domeček.  Jako Ekoškola jsme vylysleli toto video nejen pro vystoupení ale také jako osvětu o Ekoškole a reprezentaci naší mš a toho co děláme. Doufáme, že naše video začne kolovat po světě, a bude ukazovat všem že s velkými změnami se má začínat u malých věcí a s malými dětmi, neboť právě z nich vyroste nová zodpovědná generace. Bohužel s nastávající situací byla tato soutěž přeložena na dobu neurčitou. Děti se tedy těší, že s vystoupením zazáří poté ve Vidči, na Den maminek, nebo ku jiné příležitosti.

Rožnovský městský úřad ve spolupráci s policií vyhlásili taktéž v měsíci únoru akci BEZPEČNĚ NA SILNICI. Vítány byly výtvarné práce na toto téma. Děti měly možnost se zamyslet nad prací záchranářů a nakreslit k tomu obrázek. Paní ředitelka Hanka mluvila s dětmi také o neštěstí v Austrálii, velkém ohni a práci záchranářů. Děti byly motivovány obrázky které kolovaly na internetu a pokusily se také samy ztvárnit práci hasičů což se jim velmi povedlo.

Některé slunné únorové dny ale už i připomínaly jaro. Vycházky v duchu hledání jara mají děti rády, předhánějí se kdo najde první sněženky, první kočičky a také první jehnědy, což je první pastva pro včelky.

A když už na konci měsíce nebyla ani stopa nikde po sněhu, děti zahájily jarní úklid okolí a lesa. Již 100 m od mateřské školy měly děti 4 plné pytle. Měly z toho obrovskou radost. Otázka ale zní: Je to úspěch nebo ostuda? Sběr odpadků bude dalším plánem celého příštího měsíce. Sbírejte s námi ať máme krásnou vesnici!

Přejeme Vám krásný březen a hodně sněženek!

Zapsala : Bc. Pavlína Parks


👍 Sdílejte dále: